Η αλαζονεία, η έπαρση και η καταστροφολογία........

ROUSSIS mikriΗ αλαζονεία, η έπαρση και η καταστροφολογία λόγω έλλειψης εξουσίας




Ο Βιολογικός Καθαρισμός του Ωρωπού, ένα έργο που έτυχε μεγάλης ταλαιπωρίας από την προηγούμενη Διοίκηση του κου Οικονομάκου και την όλως ατυχή θητεία του τέως Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, συνεχίζει να ταλαιπωρείται, αυτή τη φορά από τα ασύστολα ψεύδη και τις ανακρίβειες των μελών του Οράματος Καταστροφής του Δήμου Ωρωπού, με κύριο εκφραστή τον τέως Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ευάγγελο Ηλιάσκο.
Με μεγάλη μου θλίψη, διαπιστώνω, ότι δεν έχουν διορθώσει στο παραμικρό, το «ελάττωμά» τους, που ήταν και είναι η διασπορά ψευδών ειδήσεων. Ισχυρίζεται ο κ. Ηλιάσκος, με θράσος το οποίο περισσεύει, ότι το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η απένταξη του έργου από τα χρηματοδοτικά προγράμματα αλλά το γεγονός ότι, εγώ, ως δημοτικός σύμβουλός της μειοψηφίας, δεν το ψήφισα στο δημοτικό συμβούλιο.
Αντιλαμβάνομαι βεβαίως, ότι τα λεγόμενά μου, κατά τη διάρκεια της ατυχούς για τον τόπο θητείας σας κ. Ηλιάσκο, σας έχουν μείνει αξέχαστα, προφανώς γιατί, ως απλός δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, έκανα αυτό ακριβώς που μου επέβαλλε η συνείδησή μου. Μια φανερά άγνωστη για εσάς λέξη.
Στην απέλπιδα προσπάθεια σας να αποπροσανατολίσετε, για ακόμη μια φορά τους δημότες (αλήθεια, πιστεύετε ότι ακόμα μπορείτε να κοροϊδεύετε;), δεν παραδέχεστε τη μία και μόνη αλήθεια: Ότι το πρόβλημα του Βιολογικού Καθαρισμού του Ωρωπού είναι η ανάκληση της ένταξής του στα χρηματοδοτικά προγράμματα. Δεν κάνατε το παραμικρό για να προστατεύσετε το έργο. Θα μπορούσατε, τουλάχιστον, να είχατε εκπονήσει την οριστική μελέτη κατασκευής του έργου και η επόμενη δημοτική αρχή (δηλαδή εμείς) να προσπαθήσει, ως έργο εμπροστοβαρές, να έχει σοβαρές πιθανότητες να εντάξει και την κατασκευή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Το κακό είναι, ότι απεντάχθηκε και η εκπόνηση της μελέτης του έργου. Δυστυχώς, όμως, με τις παραλείψεις σας, στερήσατε αυτή τη δυνατότητα από την νέα Δημοτική Αρχή και τους κατοίκους του Ωρωπού.
Προσπαθείτε να αποκρύψετε την ανυπαρξία σας, αναφερόμενος σε δημόσιες Υπηρεσίες, προσβάλλοντας και μειώνοντας, όχι βέβαια τη δική μου παρουσία, αλλά του Δήμου Ωρωπού. Αν γνωρίζατε τι σημαίνει έργο, θα εκφραζόσασταν διαφορετικά. Άλλωστε, εγώ έχω νιώσει την απέραντη χαρά, να κόβω την κορδέλα σε έργο που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της θητείας μου, από το πρώτο λιθαράκι μέχρι το τελευταίο.
Για τον ποιον γνωρίζουν οι Υπηρεσίες, μην το σκαλίζετε καλύτερα. Εκτίθεστε. Είναι αστεία ακόμη και η αναφορά σας σε αυτό. Θα σας ενημερώσω όμως ότι, οι Υπηρεσίες τις οποίες αναφέρετε, στεγάζονται πέρα από τη Μαλακάσα, και γι’ αυτό αμφιβάλλω αν τις έχετε επισκεφθεί ποτέ.
Και μην ανησυχείτε κ. Ηλιάσκο. Ευτυχώς, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Οι αποφάσεις αυτής της Δημοτικής Αρχής είναι απόλυτα αιτιολογημένες και νόμιμες. Όσο για τον κουμπαροεργολάβο στον οποίο αναφέρεστε, να σας ενημερώσω ότι, κουμπάρο – εργολάβο δεν είχα ποτέ και αποδεικνύετε πως είστε ένας κοινός ψεύτης με πληροφορίες λάσπης. Ντροπή σας!!!
Είναι πραγματικά αστείο να μας προτρέπετε, εσείς, να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα του Βιολογικού. Εσείς, που διαφημίζετε έργα άλλων σαν δικά σας, χωρίς κανένα δισταγμό. Χωρίς κανένα σεβασμό σε συναδέλφους πρώην Δημάρχους, Κοινοτάρχες, Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι αγωνίστηκαν γι’ αυτά. Επιγραμματικά αναφέρω, ότι τα τρία σχολεία του Ωρωπού ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της θητείας Μέξη, ταυτόχρονα μάλιστα με την κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Συκαμίνου, που από έμενα αποπερατώθηκε σε μόλις δυο χρόνια. Το δίκτυο ακαθάρτων Καπανδριτίου από την κα. Κελλίδου, η μελέτη αποχέτευσης και ο παιδικός σταθμός του Καλάμου από τον κ. Παναγιώτη Λίτσα, το Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου από τον κ. Μάκη Ευσταθίου, το ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων, από τον κ. Γαβριήλ, τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και στη συνέχεια την Περιφέρεια Αττικής. Όσο για την ανάπλαση της πλατείας Συκαμίνου, πραγματικά απορώ! Μετά από αυτό το έργο πνοής που κάνατε, πως και δεν ψηφιστήκατε με ποσοστό 100% στο χωριό μου!!! Φτιάξατε, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, τον πεζόδρομο στις φυλακές του Ωρωπού, όντως ένα έργο όχι πνοής αλλά βιτρίνας του Δήμου μας, αφήνοντας ταυτόχρονα, την παραλία του Μαρκοπούλου στο σκοτάδι.
Εμείς κ. Ηλιάσκο, αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά την ανάπτυξη του τόπου μας και τα έργα υποδομής. Εσείς από την άλλη, αναφέρεστε σε έργα, για τα οποία δεν υπήρχαν καν φάκελοι. Έργα που δεν έφεραν καν την υπογραφή σας, διότι απλούστατα, τα είχαν υπογράψει άλλοι.
Όσο για τις υπογραφές που βάλατε ή δεν βάλατε (ποσώς μας ενδιαφέρει γιατί τελείτε υπό πλήρη σύγχυση στα γραφόμενα σας για το θέμα αυτό), θα σας πω ότι, αν μπροστά μου, πριν αναλάβω Δήμαρχος Ωρωπού, σκίζατε πρωτότυπα έγγραφα και τα πετούσατε σε μαύρες σακούλες, φανταστείτε τι κάνατε κατά την απουσία μου! Εδώ θα σας ρωτήσω αλήθεια, ο σκληρός δίσκος από τον υπολογιστή του Δήμου Ωρωπού τον οποίο χρησιμοποιούσατε, κατά λάθος αφαιρέθηκε;;; Θυμάστε, όταν ήρθα στο γραφείο σας, μετά τις εκλογές για να με ενημερώσετε, ζητώντας μεταξύ άλλων και το φάκελο του Τοπικού Ρυμοτομικού για την ανέγερση του Δημοτικού Κτιρίου και μου απαντήσατε μονολεκτικά «δεν υπάρχει τίποτα»; Αυτό το έργο για το οποίο δεν υπήρχε τίποτα, ήταν από τα πρώτα έργα του προεκλογικού προγράμματος της παράταξης στην οποία συμμετείχατε. Λόγια και μόνο λόγια του αέρα.
Οι άλλες υπογραφές που αναζητάτε στα αρχεία του Δήμου, αυτά που φροντίσατε να μην αφήσετε ποτέ, είναι πράγματι δύσκολο να βρεθούν. Και ο λόγος είναι, διότι απλά δεν υπάρχουν, αφού, ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, λάμψατε δια της απουσίας σας.
Όσον αφορά, επίσης, τον τίτλο «Δελτίο Τύπου χαμηλής πτήσης», μόνο να σας ευχαριστήσω μπορώ, γιατί πιστεύω, ότι είναι καλύτερα να πετάς χαμηλά με προοπτικές ανόδου, παρά να πετάς ψηλά από την αρχή, με αποτέλεσμα να παίρνουν τα μυαλά σου αέρα και να γκρεμοτσακίζεσαι.
Επίσης, θα σας πρότεινα να επισκεφθείτε έναν ειδικό, διότι η απώλεια της εξουσίας, σας έχει προξενήσει πραγματικά μεγάλο πρόβλημα. Πιστεύω, αν και δεν το έχω νιώσει ποτέ, ότι δεν είναι και λίγο μετά την τόσο «πετυχημένη» θητεία σας, η ψήφος των συνδημοτών σας να σας κατατάσσει στην αφάνεια.
Τέλος, σας ενημερώνω ότι δεν θα απαντήσω ξανά σε τέτοιου είδους κακόβουλες και ψευδείς επιστολές, οι οποίες μόνο σκοπό έχουν, να σας βγάλουν από την αφάνεια! Όσο κι αν προκληθώ. Έχω να ασχοληθώ με την επίλυση σοβαρών θεμάτων.
Ένα όμως έχω να σου πω, φίλε Βαγγέλη: Παίξε με τα μικροπολιτικά παιχνιδάκια σου. Αυτό σου έμεινε να κάνεις. Τα άλλα, άφησε τα σε αυτούς που μπορούν!!!

ΘΩΜΑΣ ΔΗΜ. ΡΟΥΣΣΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΩΠΟΥ

Σχόλια