Θέση «Αυλοτόπι» ώρα μηδέν!

Του ΚΩΣΤΑ ΔΕΔΕ

Για ακόμα μια φορά γινόμαστε θεατές στο ανύπαρκτο έργο της δημοτικής αρχής του Κου Οικονομάκου και των συμβούλων  του. Βέβαια η λέξη ευθύνη είναι παντελώς άγνωστη σε αυτούς. Το θύμα είναι ξανά οι κάτοικοι του Καλάμου που εξυπηρετούνται καθημερινά από το δρόμο που συνδέει τον Κάλαμο με τη παραλία Μαρκοπούλου και τον Ωρωπό και ιδιαίτερα στη θέση ¨Αυλοτόπι». Ένας  δρόμος που αποτυπώνει σαφέστατα το τι προσέφερε ο Κος Οικονομακος και οι σύμβουλοι του για το Κάλαμο .
Ένα απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ. Λόγια, υποσχέσεις και καταγγελίες σε όλους  όσους ανέδειξαν τη μοναδική τους ικανότητα να έχουν
καταδικάσει το Δήμο Ωρωπού στην απόλυτη αδράνεια. Στο συγκεκριμένο σημείο ο πρώην Δήμος Καλάμου είχε αφήσει παρακαταθήκη έργο για την αντικατάσταση/ βελτίωση του αντλιοστασίου στη θέση  «Αυλοτόπι» και στη θέση «Ριζες». Όμως παρότι υπερψηφίστηκε αρκετές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού, δεν κατέστη δυνατό από τους διοικούντες να υλοποιηθεί ενα αναγκαίο έργο για τους κατοίκους του Καλάμου και όχι μόνο.





Φαίνεται δεν είναι στις προτεραιότητες τους η εξυπηρέτηση των Καλαμιωτών. Μήπως αναρωτήθηκε κανείς πόσα κυβικά μέτρα νερό χάνονται στο συγκεκριμένο σημείο? Πόσα χρήματα σε υλικά αποκατάστασης των βλαβών έχουν δαπανηθεί? Πόσες εργατοώρες απο το ηρωικό πραγματικά προσωπικό της υπηρεσίας ύδρευσης έχουν πραγματοποιηθεί? Αλήθεια, ενδιαφέρει κάποιους απο τη διοίκηση του Δήμου? Δυστυχώς όχι .Γιατί εάν τους ενδιέφερε εδώ και δυο ολόκληρα χρόνια που έχει ζητηθεί απο τον γράφοντα να πραγματοποιηθεί έργο παρέμβασης στη συγκεκριμένη θέση , τουλάχιστον θα είχε ληφθεί υπόψιν.  Όμως το μόνο που ενδιαφέρει είναι η σπέκουλα και η βρώμικη πολιτική προπαγάνδα. Τίποτα παραπάνω. Έργο μηδέν. Και αυτό γιατί δεν τους ενδιαφέρει να κάνουν  έργο. Μόνο η θέση, οι μεγάλες και ψεύτικες  εξαγγελίες και η χρήση του δημοτικού αυτοκινήτου. Τίποτα παραπάνω. Βέβαια προεκλογικά μπορεί ξαφνικά να δούμε κάτι να γίνεται, αλλά δυστυχώς αυτό  δε μπορεί να ξεγελάσει πλέον. Το «στάχτη στα μάτια έργο» που πιθανόν να δούμε δεν αλλάζει τη σκληρή πραγματικότητα.
Ο Κάλαμος και κατ’ επέκταση ο Δήμος Ωρωπού χρειάζεται ανθρώπους με ικανότητες που αποδεδειγμένα μπορούν να κάνουν έργα και να προσφέρουν στα κοινά, με ανιδιοτέλεια και αληθινή αγάπη για το τόπο και για το μέλλον κυρίως αυτού του τόσο αξιολάτρευτου τόπου που τόσο βάναυσα ταλαιπωρήθηκε από την ανικανότητα και κακοδιοίκηση της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.
Κωνσταντίνος Α. Δέδες
Πολιτικός Μηχανικός

Σχόλια