Χρειαζόμαστε λύσεις για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και για τις οικογένειές μας


Οι λόγοι που οδήγησαν μια ομάδα από ιδρυτικά στελέχη της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας», να δημιουργήσουν με τον ΘΩΜΑ ΡΟΥΣΣΗ, νέα δημοτική παράταξη, αναφέρονται σε ανοιχτή επιστολή του Θωμά Ρούσση, η οποία είναι η παρακάτω:
Οι αλλαγές που επέφερε ο «Καλλικράτης» το 2010 και οι προκλήσεις του για ένα νέο πεδίο δράσης με στόχο τη δημιουργία και την ανάπτυξη, μας οδήγησε στην ίδρυση της δημοτικής παράταξης «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».
Είχαμε την τιμή να έχουμε την μεγαλύτερη αποδοχή από τους συμπολίτες μας, αλλά με πολιτικές υπολογισμών που έγιναν και οι οποίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, δεν είχαμε και την τελική επιλογή τους.
Από τη θέση της μείζονος Αντιπολίτευσης στη συνέχεια, δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στη μεγάλη πρόκληση, η οποία απαιτεί και επιβάλλει συνεργασίες σε κάθε επίπεδο. Διαχωριστικές γραμμές, αποκλεισμοί και προσωπικές φιλοδοξίες, δεν είχαν θέση στον ρόλο που μας ανατέθηκε, δηλαδή του ελέγχου της Δημοτικής Αρχής και μοιραία με την πάροδο του χρόνου, άρχισε η «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» να καταλαμβάνεται από εσωστρέφεια και να απομακρύνεται από τους δημότες του Ωρωπού.
Για τον λόγο αυτό, εγώ και ορισμένα στελέχη της Δημοτικής μας Παράταξης που ζούσαμε από πολύ κοντά ένα διαφαινόμενο αποκλεισμό της από το επιθυμητό νικηφόρο αποτέλεσμα στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, συμμετείχαμε με την σύμφωνη γνώμη του μέχρι τότε αρχηγού μας κ. Κώστα Λίτσα, σε μια αναγκαία παρέμβαση
για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα.
Στην υλοποίηση της παρέμβασης αυτής, με τη συμμετοχή και του αρχηγού της Παράταξης Κώστα Λίτσα, τέθηκε και θέμα η επανεκλογή αρχηγού, ώστε να επαναπροσδιοριστεί απρόσκοπτα η πολιτική φιλοσοφία της «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ», που θα της δίνει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις που ορίζονται για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και μια ελπιδοφόρα για τον Δήμο Ωρωπού νέα Δημοτική Αρχή.
Προς την κατεύθυνση αυτή υπήρξε καθολική αποδοχή από τους συμμετέχοντες. Ακολουθήθηκαν διαδικασίες με τις οποίες συμφώνησαν όλοι και με ψηφοφορία εκλέχθηκα νέος αρχηγός της Παράταξης. Στην στήριξη όμως του αποτελέσματος, δημιουργήθηκαν οι γνωστές αντιδράσεις από ορισμένα μέλη που συμμετείχαν στην διαδικασία και είχαν δεσμευτεί απ΄ αυτές. Τα υπόλοιπα μέλη που συμμετείχαν στην παρέμβαση αυτή και στις διαδικασίες, ήταν, οι κ.κ. Δέδες Κωνσταντίνος, Ζαχαρίας Ιωάννης, Χορμοβίτης Δημήτριος, Γαζβινιάν Ανδρέας, Δάβρης Στέφανος, Βάθης Ιωάννης, καθώς και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δάβρης Γεώργιος, οι οποίοι παραμένουν ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΟΙ στο αποτέλεσμα που προέκυψε από την διαδικασία αυτή.
Στις αντιδράσεις αυτές, όσοι τιμούμε τις διαδικασίες που είχαμε αποδεχθεί, απαντήσαμε με κατανόηση, παρέχοντας πίστωση χρόνου, έως ότου οι μετέπειτα διαφωνούντες καταλάβουν, πως είναι υποχρεωμένοι να μην υπαναχωρήσουν και να κρατήσουν την Παράταξη ΕΝΩΜΕΝΗ. Κάτι όμως που φαίνεται πως δεν γίνεται κατορθωτό και είναι άδικο και για την Παράταξη και για τα πρόσωπά της, αλλά κυρίως για όλους τους συμπολίτες μας που την ακολούθησαν.
Μπροστά επομένως στην ώρα μιας κρίσιμης απόφασης, δεν θα αδρανοποιηθούμε παρακολουθώντας πολιτικά παιχνίδια και αποφασίσαμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας. Οι καιροί είναι γνωστό πως δεν περιμένουν κανέναν. Βάζουμε λοιπόν στόχο να ακουστεί η φωνή μας, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε χωρίς να οπισθοδρομούμε και χωρίς άλλους ενδοιασμούς, να διεκδικήσουμε τη Διοίκηση του Δήμου γιατί χρειαζόμαστε λύσεις για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και για τις οικογένειές μας.
Κάτω από αυτά τα δεδομένα και μετά τις ανεπιθύμητες εξελίξεις που προανέφερα, έχω την τιμή να σας ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου ως Δήμαρχος του Δήμου Ωρωπού, με την υπόσχεση πως θα αγωνιστούμε όλοι μαζί με πνεύμα συνεργασίας και αλληλοσεβασμού, για μια νικηφόρα δικαίωσή μας τον Μαΐο του 2014, που θα δυναμώσει τη φωνή όλων των δημοτών και θα ξαναφέρει την ελπίδα στο Δήμο μας, με άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις, με προτάσεις εφικτές που θα κάνουν τις ιδέες πράξεις.
ΘΩΜΑΣ ΔΗΜ. ΡΟΥΣΣΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού

Σχόλια