Πλήρης δικαίωση για τον Γιώργο Δάβρη!


Ο πολύπειρος στην αυτοδιοίκηση Γιώργος Δάβρης, ήταν ο πρώτος που άνοιξε την πόρτα της δημοτικής ομάδας του δημάρχου Γιάννη Οικονομάκου, μόλις μια μέρα από την Αρχή του, στις 2 Ιανουαρίου 2011 και βγήκε στο καθαρό ανεξάρτητο αέρα. Να θυμηθούμε τι έγραφε στην επιστολή του και πόσο προφητικός ήταν:
«…θεωρώ τον εαυτό μου ανεξάρτητο Δημοτικών Παρατάξεων. Συγχρόνως, καταγγέλλω στο σώμα, πως αν και εκλέχθηκα με τη Δημοτική Παράταξη «Όραμα Δημιουργίας», η εικόνα που παρουσιάστηκε από τον επικεφαλής της αμέσως μετά τις πρώτες ημέρες της εκλογής μας, είναι εικόνα κενοδοξίας, αυθαιρεσίας, αναξιοπιστίας και «ενός ανδρός αρχή». Παραμερίστηκαν οι αγωνιστές της Παράταξης, καταργήθηκαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις και ο προσανατολισμός της Παράταξης. Ο επικεφαλής έχει συγκεντρώσει γύρω του μια ομάδα ανθρώπων (συμβούλων-συνεργατών) και παρατρεχάμενων, με άγνωστες επιδιώξεις, που ασκούν όμως δημοτική εξουσία πριν ακόμη αναλάβουμε
ουσιαστικά το Δήμο και κατευθύνουν το έργο της Παράταξης, χωρίς αυτοί να έχουν ουδεμία ευθύνη, ενώ απεναντίας γι’ αυτά θα λογοδοτούμε εμείς που μας εμπιστεύθηκαν οι συνδημότες μας. Δεν θα ήθελα να είμαι μάντης των κακών. Επειδή όμως βλέπω πως αυτά θα εξελιχθούν μετά βεβαιότητας, θα κρατήσω τον εαυτό μου έξω από αυτή τη μορφή διοίκησης και θα παραμείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να υπερασπίσω τις αξίες που πιστεύω και τον τόπο μου…».
Η εικόνα κενοδοξίας, αυθαιρεσίας, αναξιοπιστίας και «ενός ανδρός αρχή», που είχε αμέσως δει και είχε καταγγείλει ο ασυμβίβαστος στις προθέσεις του δημάρχου, δημοτικός σύμβουλος, ρίζωσε, θέριεψε και αλλοίωσε εκ βάθρων τον προσανατολισμό του «Οράματος Δημιουργίας».
Από τον αρχηγό Γιάννη Οικονομάκο ξεχάστηκαν και άλλοι αγωνιστές, όπως ο «στρατηγός» Θανάσης Βάρσος, που θα ήταν ο «φρουρός» της νομιμότητας και ηθικής στις δημοτικές πράξεις και ιδιαίτερα στις αποφάσεις του δημάρχου, που τρία χρόνια τώρα αμφισβητούνται για τις αξίες που αντιπροσωπεύουν. Αυτός ήταν και ένας λόγος, που ο «αρχηγός» δεν στήριξε στο πρόσωπο του Θανάση Βάρσου, το θεσμό του «Συνήγορου του δημότη και του επαγγελματία».
Ο Γιάννης Οικονομάκος συγκέντρωσε γύρω του μια ομάδα ανθρώπων (συμβούλων-συνεργατών) και παρατρεχάμενων, με άγνωστες επιδιώξεις, όπως προέβλεψε ο Γιώργος Δάβρης, που ασκούν δημοτική εξουσία την οποία υπογράφει ο ίδιος και φαίνεται να το… χαίρεται!

Σχόλια