Οι βιολογικοί στο... απώτερο μέλλον!


ΚΩΣΤΑΣ ΔΕΔΕΣ: Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα λαχείο για τον Κάλαμο! Το λαχείο χάθηκε…»!

Γράφει δελτίο τύπου του δήμου: «Στοπ στην παραφιλολογία έδωσε ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος σχετικά με την πορεία των Βιολογικών. Ξεκαθάρισε -ακόμη μια φορά- το εν λόγω θέμα την Τρίτη 1η Οκτωβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο και με σαφήνεια απάντησε στα ερωτήματα και τις μικροπολιτικές που εφαρμόζει μέρος της μειοψηφίας». Και συνεχίζει: «Ο κ. Οικονομάκος επισήμανε σε όλους τους τόνους ότι ο Δήμος Ωρωπού έχει ακολουθήσει από την αρχή όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες που διασφαλίζουν την καλή πορεία των Βιολογικών, την σίγουρη υλοποίησή τους και δε δέχεται καμία «καφενειακή» κριτική επ’ αυτού. Σημείωσε μάλιστα με νόημα πως: Οτιδήποτε αμαυρώνει την σχεδιασμένη πορεία των Βιολογικών και αποπροσανατολίζει τους πολίτες θα μας βρει απέναντι. Ξεκινήσαμε με αγώνα την προώθηση του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου που έχει ανάγκη ο τόπος μας και θα συνεχίσουμε αταλάντευτα και με περισσότερη σιγουριά για το μέλλον τις προσπάθειές μας για την οριστική έκβασή του».
Αυτά βέβαια μπορεί να τα λέει ο δήμαρχος, αλλά τα χαρτιά άλλα λένε και στέλνουν το θέμα των βιολογικών στο... απώτερο μέλλον!
Ο Κώστας Δέδες, τον περασμένο Ιούνιο, είχε δηλώσει στο δημοτικό συμβούλιο: «Δυστυχώς, είμαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω, πως το έργο έχει χαθεί». 
Αυτή ήταν μια αποκαλυπτική ανακοίνωση στο δημοτικό συμβούλιο, που αναφερόταν
βεβαίως στον βιολογικό καθαρισμό του Καλάμου. Και πράγματι έτσι ακριβώς είναι. Η δημοτική αρχή δεν έκανε ούτε καν προσπάθεια να τον αντικρούσει και μιλάει σήμερα για την… άλλη 5 πενταετία, για άλλο «πακέτο», χωρίς κανείς να γνωρίζει, αν θα μπορεί το έργο να ενταχθεί μέσα σ’ αυτό!
Ο Κώστας Δέδες ήταν συγκεκριμένος και συνέχισε: «Το δυσάρεστο βέβαια είναι ότι έχει χαθεί το έργο και από την άλλη έχει από τη δημοτική αρχή επιμελώς αποκρυφθεί! Και αναγκαζόμαστε να κάνουμε τους ντέντεκτιβ, για να ψάχνουμε δεξιά αριστερά για να βρίσκουμε τα έγγραφα για να ενημερώσουμε τον κόσμο. Γιατί ο κύριος Οικονομάκος σε κάθε επίσκεψή του στον Κάλαμο και γενικότερα, θέλει να κάνει τους Καλαμιώτες και όλους εμάς τους δημότες του δήμου Ωρωπού, ότι έχουμε πιάσει το πρώτο λαχείο! Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα λαχείο! Το λαχείο χάθηκε…»!
Να σημειώσουμε πως ο Κώστας Δέδες παρουσίασε επίσημα έγγραφα που πιστοποιούσαν τη δυσάρεστη ανακοίνωση που έκανε. Από τα έγγραφα αυτά φαίνεται, πως η επιλέξιμη δαπάνη για τον βιολογικό του Καλάμου, από τα 31.370.051 εκατομμύρια ευρώ στις 28 Δεκεμβρίου 2011, έγιναν... 1.318.167! 
Έκαναν φτερά δηλαδή 30 εκατομμύρια!

Σχόλια