H κοινωνική παροχή ως εργαλείο του προεκλογικού αγώνα της Δημοτικής Αρχής

Η Δημοτική Αρχή του κ. Οικονομάκου, έφερε την προηγούμενη εβδομάδα και με τη δημοτική του ομάδα ψήφισε τον Προϋπολογισμό του 2014. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, ήταν ένας μνημονικός προϋπολογισμός, ακολουθώντας ακριβώς την πολιτική γραμμή που θέλει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο περιθώριο και την εξαθλίωση.
Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και προκλητικά, από το τί προϋπολόγισε να διαθέσει η διοίκηση του Δήμου για παρέμβαση και ενίσχυση προς τους ασθενείς οικονομικά συνδημότες μας, οι οποίοι όλο και πληθαίνουν.
Και ρωτάμε: Είναι δυνατόν να υφίσταται δήμος, όταν δεν μπορεί να προσφέρει βοήθεια στους αδύνατους οικονομικά δημότες του; Και πως να μπορέσει, όταν
στους κωδικούς για τα επιδόματα πρόνοιας ψήφισε μηδέν χρήματα; Πως θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους;
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που το 2013 ψηφίσαμε προνοιακά επιδόματα και παροχές 1.110.000 ευρώ και από τα οποία δεν χρησιμοποιήσαμε σαν κοινωνική δημοτική ενίσχυση ούτε 1 ευρώ! Γιατί κ. Οικονομάκο δεν εφαρμόσατε τον Προϋπολογισμό που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να βοηθηθούν οι ανήμποροι δημότες μας; Ούτε συμπτωματικό είναι πως για το 2014, αφαίρεσε αυτά τα 1.110.000 ευρώ και στη θέση τους έβαλε μηδέν (0)!
Δυστυχώς έχει φανεί εδώ και καιρό, πως την κοινωνική παροχή, η σημερινή Δημοτική Αρχή την έχει συμπεριλάβει μέσα στα εργαλεία του προεκλογικού της αγώνα! Αυτό άλλωστε έχει αποδειχθεί πως συμβαίνει και με την φροντίδα υγείας, που την έχει αφημένη στους προεκλογικούς σχεδιασμούς της, μέσω ΚΕΔΩ, διά του Προέδρου της. Γι’ αυτό και η πολιτική της είναι, να δανείζεται ταμπέλες κοινωνικών παροχών από άλλους φορείς, χωρίς το περιεχόμενό τους όμως και να παραπλανά τους συνδημότες μας για δήθεν κοινωνική προσφορά! Έτσι το κοινωνικό συσσίτιο το μετέτρεψε από την αρχή σε συσσίτιο περισσευμάτων, όπως και το Κοινωνικό Φαρμακείο με ό,τι ασπιρίνες δεν χρησιμοποιούμε πλέον και έδωσε τον Κοινωνικό Λαχανόκηπο για να παίξει με τις αντοχές τους στη δημοτική εγκατάλειψη που τους έστειλε!
Η Δημοτική Αρχή τελικά, θυσίασε στον προϋπολογισμό αυτόν τον άνθρωπο-δημότη που ζητά τη στήριξή της για να επιβιώσει με αξιοπρέπεια και έβαλε σε πλήρη ενέργεια  τους κρυφούς της πόθους, που είναι να παραπλανήσει ξανά, να παραμείνει στη διοίκηση του Δήμου και να συνεχίσει το έργο της προσφοράς της, μόνο προς όφελος ημετέρων χειροκροτητών της!

Σχόλια