Ο κ. Οικονομάκος ζητά να πληρώνουμε, γιατί δεν έχει διάθεση να «γκρεμίσει» τις δημόσιες σχέσεις του με την «Νέα Οδό»!

Δυστυχώς για άλλη μια φορά, σε θέμα που πρέπει να ακουστεί και να βαρύνει μια απόφαση η φωνή και του τελευταίου δημότη, ο Δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος απέδειξε πως πιστεύει πως σε αυτόν τον τόπο ζει μόνος του.
Με έκπληξη τον ακούσαμε στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, να ζητά όχι να καταργηθούν τα διόδια για τους πολίτες του Ωρωπού, αλλά να πληρώνουν σαν ταξιδιώτες για να πάνε από τη δουλειά, από το σχολείο, από το γιατρό, στο σπίτι τους! Και αυτό ο κύριος Οικονομάκος το θεωρεί κατόρθωμα και το προβάλει και θέλει χειροκρότημα!
Ο κ. Δήμαρχος, δεν άντεχε να περιμένει το χειροκρότημα αυτό να το πάρει από το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που έκανε, για μια Ωρωπιώτικη εισήγησή του που θα δέχονταν και οι δημότες που παρευρίσκονταν, αλλά ως άλλος φεουδάρχης, του φτάνει που αυτοχειροκροτείται! Και κατόπιν έχει το θράσος -γιατί περί θράσους πρόκειται- να μιλά για πρόχειρες αποφάσεις που δυναμιτίζουν την ζωή και την υπόληψη όλων μας! Όταν ο ίδιος με αποφάσεις «ενός ανδρός αρχή», έχει πετάξει στα αζήτητα το συμφέρον του Δήμου μας και μέχρι σήμερα έκανε τα «χατίρια» της «Νέας Οδού».
Ο κύριος Οικονομάκος, είναι ο τελευταίος που δικαιούται να λέει πως δυστυχώς ο Δήμος μας γίνεται πάλι το εξιλαστήριο θύμα μιας απαράδεκτης λογικής που θέλει πολίτες, επιχειρήσεις και θεσμούς ομήρους δυσβάστακτων πρακτικών μέσα σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση «σπάει κόκκαλα»! Γιατί είναι ο ίδιος που μας λέει επίσης, πως εκκρεμούν ανείσπρακτα δημοτικά τέλη της ίδιας εταιρείας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Πότε ο κύριος Δήμαρχος έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτά τα ανείσπρακτα δημοτικά τέλη της «Νέας Οδού», για να πάρουμε αποφάσεις διεκδίκησής τους; Ποτέ! Αλλά σήμερα ο Δήμαρχος Ωρωπού κάνει ότι τρέχει, γιατί τρέχει πίσω από Δημάρχους που μέσα στα όρια των Δήμων τους ανοίγουν νέα διόδια, που και αυτά πλήττουν ουσιαστικά πάλι τον Ωρωπό και τους δημότες του! Γιατί τους καθιστούν ακόμη και τον ανασφαλή παράδρομο που υπάρχει, δώρο – άδωρο.
Τόσα χρόνια που το θέμα των διοδίων ήταν καθαρά θέμα του δικού μας Δήμου, ο κ. Οικονομάκος, δεν έδειχνε τη διάθεση να «γκρεμίσει» τίποτα και πάνω από όλα, τη διάθεσή του να μην χαλάσει τις δημόσιες σχέσεις του με την «Νέα Οδό»! Αυτή είναι η αλήθεια και γι’ αυτό έτρεξε να πληρώσει πρώτος τις απλήρωτες διελεύσεις των δημοτικών αυτοκινήτων και να αποσύρει την συμπαράσταση του Δήμου από τον αγώνα των συνδημοτών του.
Ο κύριος Οικονομάκος μας είπε επίσης, πως με την τοποθέτησή του στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, «ταρακούνησε» τα μέλη της! Όλοι βέβαια θα θέλαμε να είναι μια πραγματική διαπίστωση, αλλά η μέχρι σήμερα πορεία του Δημάρχου, με τα όσα λέει και πράττει, δεν είναι ικανή να μας πείσει. Και το σημερινό δεδομένο είναι ένα. Είναι ένας δήμαρχος, που ζητά εναγωνίως οι δημότες του να πληρώνουν μια άδικη γι’ αυτούς, φοροεισπρακτική σύμβαση.

Σχόλια