ΚΩΣΤΑΣ ΔΕΔΕΣ: Να αγωνιστούμε όλοι με πνεύμα συνεργασίας

Το θέμα των διοδίων είναι το σοβαρότερο θέμα που έχει να αντιμετωπίσει το Δημοτικό μας Συμβούλιο. Γιατί είναι ένα θέμα που θα αιχμαλωτίσει μόνιμα τον τόπο μας, στα χρηματοοικονομικά ζητούμενα της εταιρείας, μέσω της κάθε κυβέρνησης. Αυτό το είχα πει και πριν δύο χρόνια και δυστυχώς για μια ακόμη φορά, βρισκόμαστε πίσω από τις εξελίξεις. Ενώ είχαμε την ευκαιρία σε ένα διάστημα δύο ετών που πέρασε να κάνουμε κάποιοι πράγματα, το αφήσαμε να πάει χαμένο και να χαρακτηρίζεται τελικά ως ένα διάστημα με πλήρη απραξία στο θέμα αυτό. Έτσι ερχόμαστε τώρα, αφού εξαγγέλθηκαν οι αυξήσεις από την εταιρεία, να ξαναδούμε το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσουμε. Δυστυχώς
το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με την λογική της σημερινής Δημοτικής Αρχής.
Πριν από ένα χρόνο είχα επανέλθει και είχα αναφέρει, πως η «Νέα Οδός», από στοιχεία της ΔΕΗ, έκανε ρευματοκλοπή, τη στιγμή που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στον καταναλωτή που έχει κάποιους απλήρωτους λογαριασμούς από ανάγκη. Το γεγονός αυτό το έκανα γνωστό τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο, θέλοντας να τονίσω ότι θα έπρεπε να ξαναασχοληθούμε με το θέμα των διοδίων, διότι φαινόταν πως αυτή η εταιρεία, δεν έχει φρένο πουθενά. Δεν είναι δυνατόν να διαβάζουμε μια σύμβαση και ο κάτοικος της περιοχής μας, να πληρώνει για να κατασκευαστεί η «Ιωνία Οδός». Ούτε τότε δεν έγινε καμιά προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή. Αντιθέτως, αποφάσισε να πληρώσει τις απλήρωτες διελεύσεις των δημοτικών αυτοκινήτων.
Αυτό που δεν κάναμε είναι, που δεν καταφέραμε να συντονιστούμε στο βαθμό που θα έπρεπε, ώστε να αντιμετωπίσουμε με την ανάλογη σοβαρότητα αυτό το φλέγον θέμα για την περιοχή μας.
Το θέμα των διοδίων όμως, δεν είναι θέμα για αντιπολίτευση. Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για να μην περάσει αυτή η αύξηση. Οφείλουμε να επανέλθουμε πιο δυναμικά και να το θέσουμε σε νέα βάση. Επίσης, να δούμε με ευθύνη, αυτό που δεν έχουμε κάνει και είναι, που δεν έχουμε εξετάσει με τον τρόπο και τη σοβαρότητα που αρμόζει, το θέμα από νομικής πλευράς. Είχαμε πει εδώ και δύο χρόνια, να ζητήσουμε τη νομική βοήθεια είτε είναι από τα Ελληνικά δικαστήρια είτε από τα Ευρωπαϊκά. Δυστυχώς και αυτό δεν έγινε.
Είναι η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και όλοι με πνεύμα συνεργασίας, να αγωνιστούμε σε μια κοινή συνισταμένη, απέναντι σε αυτό το δράμα που θέλουν να επιβάλουν στην περιοχή μας.

Σχόλια