ΘΩΜΑΣ ΡΟΥΣΣΗΣ: Γιατί μας καλεί σήμερα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο o κύριος Δήμαρχος;

Με μια… γνωμοδότηση ενός δικηγορικού γραφείου πριν ένα χρόνο, ο Δήμαρχος Ωρωπού κύριος Γιάννης Οικονομάκος, αφαίρεσε την στήριξη του Δήμου από το δίκαιο αγώνα μας ενάντια στα Διόδια. Σήμερα ο κύριος Οικονομάκος επικαλείται παντού αυτόν τον αγώνα σε κανάλια τηλεοράσεων, σε συσκέψεις Δημάρχων, σε δημοτικά δελτία τύπου και θα τον επικαλεστεί και στο σημερινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο! Μετά βέβαια από τις αποφάσεις που πήρε ο ίδιος και όπως μας ενημέρωσε με δελτίο τύπου, πρέπει να μετέφερε σήμερα το πρωί στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητείται το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων
οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων».
Γιατί λοιπόν μας καλεί σήμερα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα ζητά και την συμπαράσταση των συνδημοτών μας; Αυτό είναι εύλογο ερώτημα. Πως είναι δυνατόν ο κύριος Οικονομάκος να μιλά για «όχι άλλες πρόχειρες αποφάσεις που δυναμιτίζουν την ζωή και την υπόληψη όλων μας», όταν ο ίδιος με αποφάσεις «ενός ανδρός αρχή», έχει πετάξει στα αζήτητα το συμφέρον του Δήμου μας και μέχρι σήμερα έκανε τα «χατίρια» της «Νέας Οδού»; Είναι ο τελευταίος που δικαιούται να λέει: «Δυστυχώς ο Δήμος μας γίνεται πάλι το εξιλαστήριο θύμα μιας απαράδεκτης λογικής που θέλει πολίτες, επιχειρήσεις και θεσμούς ομήρους δυσβάστακτων πρακτικών μέσα σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση «σπάει κόκκαλα»! Γιατί είναι ο ίδιος που μας λέει επίσης, πως εκκρεμούν ανείσπρακτα δημοτικά τέλη της ίδιας εταιρείας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Πότε ο κύριος Δήμαρχος έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτά τα ανείσπρακτα δημοτικά τέλη, για να πάρουμε αποφάσεις διεκδίκησής τους; Ποτέ!
Σήμερα ο Δήμαρχος Ωρωπού κάνει ότι τρέχει, γιατί τρέχει πίσω από Δημάρχους που μέσα στα όρια των Δήμων τους ανοίγουν νέα διόδια, που και αυτά πλήττουν ουσιαστικά πάλι τον Ωρωπό, γιατί του καθιστούν τον παράδρομο, δώρο – άδωρο. Τόσα χρόνια που το θέμα των διοδίων ήταν καθαρά θέμα του δικού μας Δήμου, ο κ. Οικονομάκος, δεν έδειχνε τη διάθεση να… «γκρεμίσει» τίποτα και πάνω από όλα… τη διάθεσή του να μην χαλάσει τις δημόσιες σχέσεις του με την «Νέα Οδό»!

Σχόλια