Κυκλοφόρησε το 6ο φύλλο της τοπικής εφημερίδας «ΩΡΩΠΟΣ η επόμενη μέρα»

Με διπλό πρώτο θέμα, συνέντευξη του Θωμά Ρούσση και την εγκατάλειψη του Καλάμου, κυκλοφόρησε το 6ο φύλλο της τοπικής εφημερίδας «ΩΡΩΠΟΣ η επόμενη μέρα». Στα βασικά της θέματα η αλήθεια για το σχέδιο ανάπλασης της Χ.Λ.Ζ. και η ανοιχτή επιστολή-πρόσκληση του Ανδρέα Γαζβινιάν προς το δήμαρχο Γιάννη Οικονομάκο. Στο άρθρο της έκδοσης και με τον τίτλο «Χριστούγεννα και κοινωνικές δομές του δήμου…», γράφει:

Σε μια εποχή που κυριαρχεί η απόγνωση, που άνθρωποι «ζυγίζουν»
την αξιοπρέπειά τους και προσπαθούν να επιβιώσουν όρθιοι και με το κεφάλι ψηλά, που κρύβουν τη στέρηση κάτω από ένα χαμόγελο ή ένα χάδι στο παιδί που απορεί, υπάρχουν κάποιοι έχοντες και κατέχοντες εξουσία, που χειροκροτούν τον εαυτό τους σε μια θεατρική παράσταση «προσφοράς και αλληλεγγύης»! Και είναι δυο φορές υπόλογοι στην κοινωνική τους ασέβεια, γιατί χρησιμοποιούν ειδικά αυτές τις Άγιες μέρες, που η καρδιά του κάθε ανθρώπου είναι περισσότερο δεκτική και έτσι πιο εύκολη να πιστέψει σε λόγια και να παρασυρθεί από άπρακτες πράξεις!

Η δημοτική αρχή του δήμου Ωρωπού, παραμονές της Θείας Γέννησης, έχει ξεχάσει την φτωχοποιημένη οικογένεια που σήμερα βιώνει τη σκληρή μοναξιά της εγκατάλειψης, έχει ξεχάσει «το κοριτσάκι» της «με τα σπίρτα», έχει παραμερίσει το παράπονο των απόμαχων της εργασίας, όχι όμως και της ζωής. Και αυτοχειροκροτείται, χωρίς να κοιτάζει την προσφορά αγάπης που γίνεται γύρω της! Και με δελτίο τύπου μιλάει για  «ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΕΡΓΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»! Και όλο αυτό που προσφέρει και διαφημίζει είναι, ένα «κοινωνικό φαρμακείο» και ένας «δημοτικός λαχανόκηπος»! Και αυτά σε συνεργασία με άλλους δήμους μέσα από ένα ξένο πρόγραμμα «Κοινωνικών Δομών». Δηλαδή ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΗΜΟΥ και ΜΟΝΟ δήμου… ΜΗΔΕΝ! Προσφορά περίσσια σε… ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ, είτε αυτά είναι φάρμακα, είτε είναι για ένα πιάτο φαγητό, άγνωστο αν φτάνει για όλους και προσωπική εργασία φτωχοποιημένων ανθρώπων σε προσφερόμενη δανεική γη!

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΔΟΣΗ: EPOMENH MERA DEKEMBRIOS 2013

Σχόλια