Η απάντησή μας στις αστείες απειλές του Δημάρχου

Η Δημοτική Αρχή του κυρίου Οικονομάκου, πρέπει να είναι η μοναδική παγκοσμίως, που υπερασπίζεται την κακοδιαχείρισή της με τόσο σθεναρό τρόπο! Ο κάθε δημότης του Ωρωπού, είναι ώρα να αναρωτιέται: ΓΙΑΤΙ;
Στο τελευταίο
Δημοτικό Συμβούλιο στις 29 Ιανουαρίου 2014, η Δημοτική Αρχή έφτασε στο απαράδεκτο σημείο, διά του Δημάρχου Γιάννη Οικονομάκου, να απειλεί Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι θέλησαν να υπερασπιστούν τα δημοτικά χρήματα και να μην επιτρέψουν να πληρωθεί η πασίγνωστη πλέον προμήθεια λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού, με «καπέλο» πάνω από 150.000 ευρώ!
O αρχηγός του Συνδυασμού μας Θωμάς Ρούσσης, πέρα από την πάγια άρνησή του μαζί και με τα υπόλοιπα στελέχη μας στο Δημοτικό Συμβούλιο να περάσει η αγορά αυτή και σαν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής προσπάθησε κατ’ επανάληψη να αποδείξει στις συνεδριάσεις της, πως αυτή ήταν μια εντελώς ΑΣΥΜΦΟΡΗ αγορά για το Δήμο μας.
Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής όμως κύριος Γιάννης Οικονομάκος και οι υπηρεσίες του Δήμου, είχαν αποφασίσει με κλειστά αυτιά, να ολοκληρώσουν την αγορά αυτή. Και έτσι σήμερα, φτάσαμε και στις απειλές!
Η απειλή του κυρίου Οικονομάκου, ήταν, πως θα έχουν ποινικές κυρώσεις και θα αντιμετωπίσουν έκπτωση από το αξίωμά τους, όσοι ψηφίσουν ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και δεν ψηφίσουν ΚΑΤΑ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ!
Το ΘΕΛΗΜΑ του ήταν να πάρει ο προμηθευτής τα «καπελωμένα» χρήματα, παρ’ όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και αναλύθηκαν διεξοδικά και πολλές φορές, από τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Κιούση και παρ’ όλο που το θέμα αυτό ελέγχεται από Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και Εισαγγελείς!
Απειλή επίσης του κυρίου Δημάρχου ήταν, πως οι άνθρωποι που προσπαθούν να βάλουν φραγμό στην προκλητική και αδιαφανή σπατάλη τους, θα είναι υπεύθυνοι που ο Δήμος θα παρουσιάσει ελλείψεις σε λαμπτήρες δημοτικού φωτισμού.
Ο Δημοτικός Συνδυασμός «ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ» απαντά στον κύριο Δήμαρχο:
Α) Η ευθύνη του δημοτικού συμβουλίου είναι να ελέγχει –αν δεν το γνωρίζει-τις πράξεις της Δημοτικής του Αρχής και να προστατεύει όσο μπορεί τα χρήματα του Δήμου, που είναι χρήματα των δημοτών και όχι των εργολάβων.
Β) Η δική του θέση είναι να εφαρμόσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να ακολουθήσει το γράμμα του Νόμου που προβλέπει την έκπτωση του προμηθευτή με την σκανδαλώδη τιμή αγοράς που δέχθηκαν.
Απάντησή μας επίσης στον Δήμαρχο Γιάννη Οικονομάκο είναι, το «πιστεύω» μας για ολόκληρη τη Δημαρχιακή θητεία του, η οποία αποδείχθηκε ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ για τα συμφέροντα του Δήμου μας και των συνδημοτών μας! Στην πορεία θα αποδειχθεί, πως οι 150.000 αυτές σε σπατάλη, είναι ένα ελάχιστο δείγμα της κακοδιαχείρισης που ακολούθησε, η οποία ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΠΟΤΕ τον Άνθρωπο Συμπολίτη μας και την φροντίδα που ήταν υποχρεωμένη να του παρέχει, σε ΚΑΝΕΝΑΝ σχεδιασμό της. 

Σχόλια