Δημοτική Αρχή Με Όραμα Χωρίς Πρόγραμμα

Είναι γνωστές σε όλους οι γκέλες και η ολιγωρία την οποία έχει επιδείξει η Δημοτική Αρχή με αποτέλεσμα να χαθούν έργα και εγκεκριμένα κονδύλια για τον Δήμο μας αλλά  και έργα τα οποία έχουν εκτελεστεί δεν λειτουργούν. Δηλαδή εκατομμύρια ευρώ θαμμένα στο χώμα … και αυτό. Γιατί;
Γιατί δυστυχώς δεν έχει νιώσει ο κύριος Οικονομάκος και το όραμα δημιουργίας του, Τι σημαίνει δημιουργία! Τι σημαίνει Προτείνω -  Σχεδιάζω – Εγκρίνω – Υλοποιώ!
Τι σημαίνει η λέξη διεκδίκηση!!!
Γι’ αυτό λοιπόν επέτρεψε στους συνεργάτες του, Δημοτικούς του Συμβούλους από τον Κάλαμο να σταματήσουν τις εργασίες για το έργο αντικατάσταση δικτύων και να ταλαιπωρήσουν επανειλημμένος όχι μόνο τις εταιρείες οι οποίες εκτελούσαν το έργο αλλά κυρίως τους Δημότες, τους παραθεριστές, τους επισκέπτες του Καλάμου, γιατί με τις καθυστερήσεις αυτές άργησε πολύ να ολοκληρωθεί. Και κανένας δεν κατάλαβε Γιατί;
Κάποιοι μιλούν δήθεν για τις άδειες τις οποίες δεν είχαν εξασφαλίσει οι εργολάβοι για τις τομές στους δρόμους (δηλαδή δεν είχαν εκδώσει οι υπηρεσίες του Δήμου). Τι θα έκαναν εάν είχαν τρέξει αυτοί για να εγκρίνουν το συγκεκριμένο έργο; Θα το σταματούσαν ή θα πίεζαν τις υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν τις διαδικασίες;
Βέβαια κάποιος συνεργάτης του Δημάρχου είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο και για κάτι (μαρουλάκια) τα οποία ψάχνανε να βρούνε οι συνάδελφοί του. Μαρούλια – Λάχανα – Λαϊκές αγορές – Έργα ύδρευσης! Τι σχέση έχουν αυτά μεταξύ τους μπορεί να μας απαντήσει ο κ. Οικονομάκος ή ο κύριος ο οποίος τα δήλωσε και ο οποίος τώρα σφυρίζει αδιάφορα όπως αρμόζει σε πετυχημένα στελέχη και πετυχημένες ομάδες.
Δεν ξέρει η ομάδα αυτή τι σημαίνει προγραμματισμός. Δεν καταλάβαμε ποτέ τι έγινε με το έργο της ύδρευσης στον Αυλώνα.
Δεν μπορεί κανείς να δώσει μια εξήγηση γιατί ενώ υλοποιήθηκαν τα έργα ύδρευσης τα οποία είχαν εγκρίνει και δημοπρατήσει οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές δεν μπήκε ούτε μια παροχή με αποτέλεσμα τα εκατομμύρια αυτά τα οποία προέρχονται από το ΕΣΠΑ να είναι θαμμένα και ανενεργά μέσα στο χώμα.
Βέβαια το μεγάλο όραμα δημιουργίας ο κ. Οικονομάκος το υλοποίησε στο Καπανδρίτι.
Πρώτα μας είπε ότι ήταν ατόπημα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής να αγοράσει οικόπεδο για πλατεία δίπλα στο Ειρηνοδικείο ότι δηλαδή αυτός ποτέ δεν θα έπαιρνε δάνειο να χρεώσει τους Δημότες του, για να έρθει δυόμιση χρόνια μετά ο κ. Οικονομάκος και να πάρει τρεισήμισι εκατομμύρια ευρώ για να πληρώσει τα πανηγυράκια του…
Μετά αποφάσισε ο Δήμαρχος με τον πρώτο την τάξη Αντιδήμαρχο ότι έχει κλείσει ο Ο.Σ.Κ. και δεν υπογράψανε σύμβαση στο δημοπρατημένο έργο   «Επισκευές Σχολείων Κοινότητας Καπανδριτίου» πεντακοσίων ογδόντα χιλιάδων ευρώ.
Το επόμενο κατόρθωμα του οράματος στο Καπανδρίτι ήταν όταν κατάφεραν να απενταχθούν τα Νέα Σχολεία από το πρόγραμμα του Ο.Σ.Κ. για το ΕΣΠΑ, έργο ενταγμένο από το 2010.
Στο όραμα για το Καπανδρίτι ήταν και η ακύρωση του έργου διαμόρφωση πάρκιν  και γηπέδου 5Χ5 στο οικόπεδο δίπλα στο Ειρηνοδικείο.
Δεν ξέρουμε αν έχει πληροφορηθεί η διοίκηση του οράματος για την εξέλιξη της μελέτης του περιφερειακού δρόμου Καπανδριτίου – Πολυδενδρίου – Καλάμου την οποία είχε δημοπρατήσει η πρώην Νομαρχία και νυν Περιφέρεια. Έχουν πληροφορηθεί ότι ακυρώθηκε η περιβαλλοντική μελέτη; Σε τι ενέργειες έχουν προβεί; Σίγουρα και αυτό το θέμα το παραπέμψανε στις καλένδες.
Επειδή το όραμα είναι πολύ μεγάλο, εντυπωσιακή είναι η προσπάθεια την οποία καταβάλανε για το έργο της αποχέτευσης, έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα της περιφέρειας από το 2009 και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, βέβαια τόσο μεγάλη ήταν η ενασχόληση τους με αυτό το έργο αφού το προχωρήσανε τόσο πολύ και καταφέρανε και αλλάξανε και το φυσικό αντικείμενο του, δηλαδή από αποχέτευση η οποία θα συνδεθεί με το παρακηφίσιο αγωγό την μετέτρεψαν σε βιολογικό καθαρισμό!!! (Εδώ μείνανε στο Σαραντάρι και το Συκάμινο άλλο έργο δεν παίζει στο Σινεμά).
Αλλά να σταμάταγε το μεγάλο έργο στο Καπανδρίτι θα ήταν καλά , συνεχίζει το μεγάλο όραμα με τα Σχολεία των Αφιδνών, την οδοποιία  της Μαλακάσας, την οδοποιία του Συκαμίνου.
Προχώρησε άμεσα και με γρήγορες διαδικασίες στην δημιουργία των αθλητικών υποδομών στη Μαλακάσα. Έργο αναγκαίο αφού οι Αθλητές στη Μαλακάσα ανέβηκαν κατηγορία! Βέβαια προχώρησε και στην άμεση εξόφληση των οφειλομένων (λόγω διαδικασιών) χρημάτων στον ανάδοχο και ενώ ο Κοινοτάρχης ο οποίος το είχε υλοποιήσει και είχε εξασφαλίσει και τα χρήματα δεν τον πλήρωνε, έτρεξε ο Δήμαρχος να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα γιατί άραγε; Θα υπήρξε ασφαλώς κάποιο ΕΙΔΙΚΟ κίνητρο για την γρήγορη ανταπόκριση του.
Πρέπει όμως να ομολογήσω ότι το όραμα ξεπέρασε τον εαυτό του στις θεομηνίες, στους χιονιάδες. Πάχνη στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και το Μετόχι, τριάντα ημερομίσθια για εκχιονισμό. Που να έριχνε και χιόνι . . .
(Όλα τα σφάζουνε όλα τα μαχαιρώνουνε, Ζήτω τα πανηγύρια, οι χοροί και οι χαιρετισμοί του Δημάρχου, Εύγε βέβαια και στους χειροκροτητές)
Με το πόρισμα της ΕΔΕ για μια τσάπα κλεμμένη τι έγινε; Έμαθε κανείς; Τα υπόλοιπα αγαπητοί φίλοι νομίζω ότι τα βλέπεται μόνοι σας, προμήθειες λαμπτήρων και καυσίμων, αγροτική οδοποιία, λακούβες, χόρτα στις πλατείες, κολωνάκια στα πεζοδρόμια, κατάσταση αυτοκινήτων και μηχανημάτων αλλά κυρίως τζιπ και ΙΧ ακόμα και στα Σούπερ Μάρκετ.
Εσείς όμως φίλοι μου πρέπει να επιλέξετε εάν θα συνεχίσει ο κ. Οικονομάκος και το όραμα δημιουργίας  την ολοκλήρωση του έργου του! Όπως μου είπαν και κάποιοι φίλοι οι οποίοι αποφάσισαν να εκτεθούν μαζί του.
Καλορίζικοι και καλή συνέχεια στα οράματα σας.


Βελτανιώτης Δημήτριος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ωρωπού

Σχόλια