Τιμητική βράβευση Αθανασίου Μαρτίνου και Γιώργου Πατούλη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigL0tOeh7An-dqGEPT7eRQb-WRg33m2AoUmez5eF9u6-0ctmWZ8gQMhKlIj82zGGfAnw5w8ThvLy7W9EsaRiF2kUbLdPhbwjT0eNuADyx37sTCNm2-3mblim_EqGnFKsFDkIbmJzsXWvmY/s400/a1.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Τιμητική βράβευση Αθανασίου Μαρτίνου και Γιώργου Πατούλη
Με μια εξαιρετική εκδήλωση, ο Δήμος Ωρωπού και η Δημοτική Ενότητα Αφιδνών τίμησαν χθες, Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στο «Κτήμα Λακκαγκίνη», στις Αφίδνες, τον εφοπλιστή και Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ωρωπού κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη.
Οι κ. Αθ. Μαρτίνος και Γ. Πατούλης τιμήθηκαν από το Δήμο Ωρωπού και τη Δημοτική Ενότητα Αφιδνών, για την αμέριστη βοήθεια που προσέφεραν στο δύσκολο έργο κατάσβεσης των πρόσφατων πυρκαγιών, που έπληξαν τον Δήμο μας, το περασμένο καλοκαίρι.
Ξεχωριστή όσο και συγκινητική ήταν η παρουσία στην εκδήλωση της Ομάδας Εθελοντών Πυροπροστασίας και Φυσικών Καταστροφών του Δήμου μας, οι οποίοι αναγνώρισαν την προσφορά των τιμώμενων προσώπων στο έργο τους, τους οποίους αντίστοιχα και βράβευσαν.
Την εκδήλωση τιμήσαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής της ΝΔ, κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χάρης Δαμάσκος και ο ιατρός κ. Κωνσταντίνος Πάντος.
Επίσης, παρέστη, σχεδόν, το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Αρχής του κ. Θωμά Ρούσση, καθώς και οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων.
Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση:
«Με μεγάλη χαρά υποδέχομαι σήμερα στη Δημοτική Ενότητα Αφιδνών τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, γνώριμο πια του Δήμου Ωρωπού για την συνεχή του στήριξη και μεγάλη του προσφορά και τον κ. Γιώργο Πατούλη, ο οποίος τόσο με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας όσο και ως γιατρού είναι πάντα στο πλευρό μας.
Ο Δήμος Ωρωπού είναι ένας Δήμος από τους μεγαλύτερους στη χώρα. Ένας Δήμος με τόσα ετερόκλητα στοιχεία που η διοίκησή του είναι μεγάλη πρόκληση για όλους μας. Η Δημοτική Ενότητα Αφιδνών είναι από τις μεγαλύτερες του Δήμου μας.
Εδώ, στις Αφίδνες η έννοια της Πολιτικής Προστασίας πήρε σάρκα και οστά, αφού το προστατευόμενο αγαθό, το δάσος είναι το κύριο χαρακτηριστικό του τόπου. Οι δασικές εκτάσεις είναι τεράστιες και η προστασία τους αποτελεί μεγάλο στοίχημα, πρωτίστως για τους κατοίκους, οι οποίοι κατάφεραν να οργανώσουν άριστα δομημένες εθελοντικές ομάδες αλλά και για τον Δήμο Ωρωπού.
Η Πολιτική Προστασία του Δήμου, σε συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες έχουν εξασφαλίσει μέχρι σήμερα, την προστασία του δασικού περιβάλλοντος της περιοχής, για όλο το κοινωνικό σύνολο.
Ο Δήμος μας το καλοκαίρι που μας πέρασε επλήγη ανελέητα από τις πυρκαγιές. Η Πολιτική Προστασία ήταν εκεί και έδωσε μάχη με τις φλόγες και κατάφερε πολλά. Κατάφερε να σώσει περιουσίες και το πιο σημαντικό να μην θρηνήσουμε θύματα.
Η σημερινή προσφορά των κυρίων Μαρτίνου και Πατούλη είναι μια ανταμοιβή, μια αναγνώριση στις προσπάθειες αυτών των ανθρώπων που με αυτοθυσία είναι πάντα παρόντες.
Φίλε Θανάση και φίλε Γιώργο,
Με την ιδιότητά μου ως Δήμαρχος Ωρωπού αλλά και ως άνθρωπος, το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ, εκ μέρους κάθε δημότη για την ευγενική σας προσφορά.
Αυτό που μένει να υποσχεθούμε είναι ότι η προσφορά σας δεν θα πάει χαμένη. Θα αξιοποιηθεί στο έπακρο για την προστασία του υπέρτατου αγαθού. Αυτού που μας δίνει ζωή, του περιβάλλοντος».
Από το γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού

Σχόλια