Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Αγία Μαρίνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Tρίτη 18.07.2017
 Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Αγία Μαρίνα στον Ωρωπό.
Με λαμπρότητα, και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών στο χωριό Ωρωπός, δημοτικής ενότητας Ωρωπίων , ξεκίνησαν εχθές η εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Μαρίνας. 

Πλήθη πιστών συνέτρεξαν στη γραφική και πολύ όμορφη εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα της Αγίας και να λάβουν την χάρη της.
Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ, Γεν Αρχιερατικός ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Κηφισιάς, ο οποίος μίλησε στους πιστούς για την ψυχική δύναμη και την βαθειά πίστη της Αγίας Μαρίνας, που την οδήγησαν στην σθεναρά ομολογία και το φριχτό μαρτύριο.
Ακλούθησε λιτάνευση της εικόνας, στους δρόμους του χωριού και μετά το πέρας του εσπερινού, ξεκίνησε η πανήγυρης που συνδιοργανώθηκε από την εκκλησιαστική επιτροπή και τον Σύλλογο «Ασωπός», στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Χορευτικά των Τοπικών συλλόγων άνοιξαν τον χορό, με τον ιερέα της εκκλησίας Παπασπύρο, να δίνει το έναυσμα.
Ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσης τίμησε με την παρουσία του την γιορτή, καθώς και οι κκ Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαραβέλια Αναστασία, ο Αντιδήμαρχος Δάβρης Γιώργος, ο Αντιδήμαρχος Βελτανιώτης Δημήτρης, ο Τσεκρεζής Χρήστος, οι Τοπικοί Πρόεδροι Ρόδης Λάμπρος, Λειθαδιώτης Γιώργος, Καζαμίας Αντώνης και πλήθος Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης.
Το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί και ο κόσμος συμμετείχε ενεργά στις εορταστικές εκδηλώσεις, στηρίζοντας το πανηγύρι του χωριού.
Από το γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού


Σχόλια