Πραγματικά, οι πολίτες του Ωρωπού δεν σας αντέχουν άλλο…


Πραγματικά, οι πολίτες του Ωρωπού δεν σας αντέχουν άλλο…



Η πολιτική αθλιότητα των Αδύναμων καταγγελιομανών του Δήμου Ωρωπού, των εκπροσώπων της Δυναμικής (;) Πολιτείας του κ. Γιασημάκη, δείχνει να μην έχει όρια. Εκμεταλλεύονται στο βωμό της μικροπολιτικής τους, ακόμα και την προσπάθεια του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκάλας Ωρωπού, κ. Γιώργου Δάβρη να βοηθήσει τους επαγγελματίες της περιοχής μας, χορηγώντας τις άδειες παραχώρησης χερσαίας ζώνης λιμένα για να εργαστούν τα καταστήματά τους, ακόμα και με προσωπικό κόστος.
Επέλεξε λοιπόν, ο κ. Δάβρης, να χορηγήσει άδειες στους καταστηματάρχες της παραλίας για να δουλέψουν ή μάλλον καλύτερα για να επιβιώσουν, χωρίς να τους εξαναγκάσει σε εξόφληση ή ρύθμιση των οφειλών τους και χωρίς σε καμία περίπτωση να λειτουργήσει σκεπτόμενος με γνώμονα, αν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. Για εκείνον, προείχε η εξασφάλιση των επιχειρηματιών που προσπαθούν να δουλέψουν τρεις μήνες, για να ζήσουν και να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές τους υπόλοιπους εννιά.
Εσείς κ. Γιασημάκη θα τους κλείνατε; Θα τους δίνατε τη χαριστική βολή; Ρητορικό το ερώτημα, γιατί η τακτική σας αυτό δείχνει ότι θα κάνατε. Θα ακολουθούσατε το παράδειγμα άλλων, των νέων πολιτικών σας φίλων και υποψηφίων σας που στο παρελθόν επέβαλλαν, μέσα σε μια νύχτα, πρόστιμα, τα οποία έφταναν ακόμα και τις 50.000 ευρώ, καταδικάζοντας τους επαγγελματίες σε μαρασμό.
Κι αν η ελληνική δικαιοσύνη κινήθηκε εναντίον του κ. Γιώργου Δάβρη, του Δημάρχου κ. Θωμά Ρούσση και του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Διονύση Καμπιώτη, γιατί δεν έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις για να εισπράξουν τα τέλη παραχώρησης από τους επαγγελματίες, προκειμένου να τους δώσουν τον χρόνο, δουλεύοντας τις επιχειρήσεις τους να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, αυτό δεν είναι λόγος μομφής στο πρόσωπό τους.
Είναι παράσημο για την επιλογή τους να μην καταστρέψουν σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους με κατασχέσεις σε σπίτια και επιχειρήσεις. Μήπως να έβγαζαν τα σπίτια των επαγγελματιών σε πλειστηριασμό, όπως ζητούσαν οι ελεγκτικές αρχές; Εσείς αυτό θα κάνατε; Μπορεί. Εμείς όμως επιλέξαμε να συνεννοηθούμε με τους επαγγελματίες και να φροντίσουμε, ώστε ούτε εκείνους να καταστρέψουμε αλλά ούτε και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να ζημιώσουμε. Αν αυτό είναι καταστρατήγηση του νόμου και της τάξης, τότε σας λέμε ότι προτιμήσαμε να πράξουμε έτσι, παρά να εκμηδενίσουμε οικονομικά τους ανθρώπους του μόχθου. Για εσάς όμως κ. Γιασημάκη αυτά είναι ψιλά γράμματα.  
Για εσάς η ευαισθησία απέναντι στους εργαζόμενους είναι έννοια άγνωστη, εκτός αν υπάρχει πιθανότητα να δείξετε ότι ενδιαφέρεστε για να βγείτε καμιά φωτογραφία ή να βιντεοσκοπηθείτε για τα "μάτια του κόσμου".
Γιατί κ. Γιασημάκη, αν πραγματικά σας ενδιέφερε η τύχη των επαγγελματιών και η τύχη του τόπου γενικότερα, θα ρωτούσατε να μάθετε, αν τελικά έχουν ληφθεί κάποια αναγκαστικά μέτρα. Αν τελικά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκάλας Ωρωπού υπέστη ζημία από κακοδιαχείριση. Αλλά δεν σας ενδιαφέρει. Δεν σας ενδιαφέρει να μάθετε ότι οι επαγγελματίες της παραλίας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, την οποία τηρούν ή έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους. Δεν σας ενδιαφέρει να μάθετε ότι σε όσους αρνήθηκαν να υπαχθούν σε ρύθμιση ή να εξοφλήσουν, έχουν ήδη ακολουθηθεί οι διαδικασίες, όπως ο Νόμος ορίζει. Δεν σας ενδιαφέρει να μάθετε ότι η επιβολή αναγκαστικών μέτρων δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του Προέδρου αλλά της Υπηρεσίας.
Εσάς, κ. Γιασημάκη, σας ενδιαφέρει να παραπλανείτε συνεχώς την κοινή γνώμη με ψευδή και ξύλινα δημοσιεύματα. Σας ενδιαφέρει να πάρετε για ακόμη μια φορά το ρόλο του «δικαστή» και να προβείτε σε ανακοινώσεις, μη σεβόμενος ούτε καν το έργο της δικαιοσύνης που ακόμα δεν έχει αποφανθεί.
 Οφείλουμε όμως να σας αναγνωρίσουμε ένα πράγμα. Ότι η ανώνυμη ιστοσελίδα Oropos Voice, που τελεί σε εντεταλμένη υπηρεσία, κατόπιν των δικών σας εντολών, έχει δίκιο σε ένα πράγμα: οι πολίτες του Ωρωπού δεν αντέχουν άλλο.
Για την ακρίβεια, δεν σας αντέχουν άλλο... 

Σχόλια